fbpx

Het Global Dutchies platform

Het Global Dutchies platform brengt reizende wereldvrouwen en ondernemende wereldvrouwen bij elkaar.  Een platform waaraan wij allen kunnen bijdragen en ambassadeur van kunnen zijn!’

 

Global Dutchies is een initiatief van Ria Luitjes. Het begon allemaal in mei 2018 met een Facebookgroep. Een groep voor vraag en aanbod van accommodaties onder wereldvrouwen.

De groep bleek een succes. Er is veel behoefte aan onderling contact op het gebied van reizen van wereldvrouwen. Vrouwen die ondernemen, vrouwen die het avontuur aangaan, dromen najagen of soms ook uit bittere noodzaak ondernemen om te overleven. Maar daaraan dan altijd een positieve draai geven! Sterke vrouwen. Binnen 9 maanden bestond de groep uit meer dan 1.500 vrouwen, 150 accommodaties op de ‘Google map’ in 5 werelddelen en in 42  landen.
Het grote voordeel van deze groep is dat je hier gewoon reclame voor je eigen accommodatie mag maken, iets dat bij vele andere groepen streng verboden is. Er is zelfs een Google map waarvoor accommodatie-eigenaars zich kunnen aanmelden.

'Samen gaan voor 'Directbooking',  zodat we geen enorm 'fees' afdragen aan de grote boekingsplatforms. Dat kan in deze groep': aldus Petra, een van de leden. test.

 

 

Wereldvrouw Ria Luitjes

Bron van inspiratie

'Geïnspireerd door jullie enthousiaste reacties, de beperkingen die Facebook heeft en omdat onze groep zich nog steeds uitbreidt, is kort geleden het idee ontstaan om een eigen platform te ontwikkelen. Een platform dat reizende wereldvrouwen en ondernemende wereldvrouwen bij elkaar brengt. Waar we allemaal aan bijdragen en waar we allemaal ambassadeur van kunnen zijn! Maar ook een platform waarmee wij iets kunnen betekenen voor vrouwen en meisjes over de gehele wereld, door een paar euro per jaar te doneren voor een lidmaatschap. 

'Ik heb van 2008-2016 op Curaçao gewoond. Na ons vertrek van Curaçao hebben mijn man en ik besloten ons 'droomhuis' #VillaBreezeCuracao niet te verkopen, maar te verhuren aan vakantiegangers. Ik ben ondernemer, sinds 2009 heb ik mijn eigen Marketingbureau: MIXmarketing. Een van de leukste dingen in mijn vak, is nieuwe concepten in de markt zetten. Daar krijg ik energie van en word ik door geïnspireerd. De vrouwen in de groep inspireren mij!' De combinatie van: ons vakantiehuis waarvoor ik altijd op zoek ben naar betrouwbare gasten, mijn getemperde enthousiasme om (soms enorme) commissies aan de grote boekingssites af te dragen, het feit dat ik een wereldvrouw ben, ik van reizen hou, en mijn creativiteit zijn de juiste ingrediënten voor het ontstaan van Global Dutchies'.

De goede doelen

'Al langere tijd ben ik, buiten een optie om eenvoudig geld te doneren, op zoek naar een manier om projecten te ondersteunen voor de empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd. De goede doelen-branche ligt door verschillende factoren de laatste tijd enorm onder vuur. Het vertrouwen dat je donatie op plek van bestemming aankomt, is erg afgenomen. Er blijft te veel aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Met het vragen van een kleine donatie voor je lidmaatschap en het uitgebreid informeren van de community waaraan elke euro wordt besteed, kan ik dat vertrouwen terughalen. Daarnaast geeft het vrouwen die zich tot het uiterste inzetten voor 'hun' goede doel wat extra exposure en biedt het daarmee kansen op funding'.

Alleen wereldvrouwen

'Naast het steunen van goede doelen, is er een andere kernwaarde die geldt voor Global Dutchies. Want alleen wereldvrouwen dragen met hun kennis, kunde en expertise bij aan dit project. Ik heb wereldvrouw Carolien van Santvoord uit Mexico betrokken bij het bouwen van het platform. Zij mocht zich gaan storten op de techniek ;-). Carolien woont sinds 2002 in Mexico. Daar runt ze met haar man Boutique Hotel Restaurant Maya Luna in het vissersdorpje Mahahual, aan de Caraibische kust van Mexico'. Een echte aanwinst, een wereldvrouw met expertise! Samen bouwen we iets moois.

 

Zoals Jorie uit Jordanie aangaf op een pagina: 'together we empower the world'.

 

 

Wereldvrouw Carolien van Santvoord

Al 15 jaar verschillende nationaliteiten over de vloer en ook veel Nederlanders

Gedurende de afgelopen 15 jaar hebben we heel wat verschillende nationaliteiten over de vloer gehad. Natuurlijk ook behoorlijk wat Nederlanders. Velen komen "per ongeluk” bij ons terecht en zijn verrast om landgenoten aan te treffen in zo'n uithoek van de wereld. Vaak willen ze dan alles weten; hoe we hier terecht zijn gekomen, hoe het is om in Mexico te wonen etc. En dat levert leuke en interessante gesprekken op. Anderen komen juist bij ons terecht, omdat het handig is voor de kinderen dat er Nederlands wordt gesproken. Want dat voelt vertrouwd. En last but not least de vrienden en de mond-tot-mond reclame. In de hotelwereld uit zich die mond-tot-mond reclame vooral in reviews op sites als Tripadvisor en natuurlijk ook Facebook. De invloed van die reviews is de laatste jaren enorm toegenomen. En dat is logisch. Als je naar een onbekend land gaat, dat ook nog eens aan de overkant van de oceaan ligt, wil je natuurlijk niet voor nare verrassingen komen te staan. Reviews en ervaringen van anderen binnen je sociale netwerk wegen dus zwaar mee bij de keuze van je vakantieaccommodatie.

 

Lid worden van de Facebook groep

Toen Ria me uitnodigde om lid te worden van Wereldvrouwen op Vakantie bij Wereldvrouwen, heb ik dat natuurlijk meteen gedaan. Voor iedereen die een accommodatie verhuurt, maar ook voor woningruil en oppassen, is dat een waardevolle extra mogelijkheid om in contact te komen met potentiële gasten. Natuurlijk ook om zelf eens bij een andere wereldvrouw op bezoek te gaan.

 

Heb je interesse om een nieuwe website te bouwen?

Nadat ik ons hotel had toegevoegd op de Google map, kreeg ik eind september 2018 nog een e-mail van Ria. Ze had mijn profiel bekeken en gezien dat ik naast mijn werk in ons hotel restaurant ook websites bouw. Of ik interesse had om een gloednieuwe website te bouwen? Het toeval wilde dat ik op dat moment in Nederland was. Dus een afspraak in Leiden was snel geregeld. Drie uur en 3 koppen thee later had Ria mij haar hele plan uit de doeken gedaan. En was ik al net zo enthousiast als zijzelf over het idee. Een platform bouwen dat reizende wereldvrouwen en ondernemende wereldvrouwen bij elkaar brengt. Waar iedereen aan kan bijdragen en ambassadeur van kan zijn. Eind oktober was ik weer terug in Mexico. Op 8000 km afstand, met 7 uur tijdsverschil en de WhatsApp en e-mail als communicatiemiddelen, zijn we aan de slag gegaan. Vier maanden later is het dan zover. Het platform staat er en alle (wereld)vrouwen zijn welkom om lid te worden!"

 

 

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie wereldwijd

Wereldvrouw Marjon Borsboom

Het voelt als een grote eer dat ik vanaf vandaag Ria en Carolien mag ondersteunen als eindredacteur in deze spannende fase rondom de lancering van hun fantastische platform.

Wie ik ben?  Mijn naam is Marjon Borsboom. Voordat ik in 2013 met ons hele gezin naar Duitsland verhuisde, had ik acht jaar een eigen tekstbureau. Na onze terugkeer naar Nederland in de zomer van 2017, was mijn leven erg onstuimig. Onder andere doordat mijn zusje ernstig ziek was en uiteindelijk overleed. Langzaam pak ik nu de draad weer op. Sinds kort ben ik in-between-jobs en benut ik deze kans graag om mijn schrijf- en redactieskills weer wakker te schudden.

2 Comments

2 Comments

 1. Elly Hollemans maart 13, 2019 at 2:10 pm

  Hoe word ik li?

  1. Global Dutchies maart 13, 2019 at 3:44 pm

   Hoi Elly, Leuk dat je lid wilt worden. Boven aan in de pagina onder community heb je een aantal keuzes. Lid worden is daar één van. Ik zal je hierbij ook gelijk de link geven https://testwebsite.globaldutchies.nl/lid-worden/
   Groet, Ria

Comments are closed.