fbpx

‘Meet Flamingo Bob’ op Curacao

‘Wegdromen over vakantiebestemmingen die we allemaal niet willen missen’. Flamingo Bob is daar één van. Alvast voor het tijdperk NC (NaCorona)

‘Meet Flamingo Bob’ op Curaçao

Op vakantie naar Curaçao is op zich al een geweldige ervaring. Zon, zee, strand, enorm veel historie, een rijke cultuur en bovendien bijzondere natuurverschijnselen. Veel hierover vind je makkelijk terug als je surft op het www.

Wat je niet 1,2,3 tegenkomt zijn de bijzondere personen en initiatieven die dit eiland ook heel bijzonder maken.

Ikzelf ben al meer dan 27 jaar inwoner van Curaçao. Mijn ouders brengen ons zeker een keer per jaar een bezoek. Zij komen niet meer speciaal om het eiland te ontdekken. Dat kennen ze inmiddels al behoorlijk. Zij komen vooral voor hun kinderen en kleinkinderen. Tenzij er iets bijzonders te zien of te doen is. Dan plannen we een middag en neem ik ze mee op pad.

Dierenarts

Dierenarts Odette Doest is al zeker 20 jaar de dierenarts van onze honden en katten. Zij biedt de service dat ze naar ons toe komt i.p.v. dat wij haar met onze hele diergaarde moeten bezoeken. Laatst werd ik als trouwe klant bij haar uitgenodigd voor een nieuwjaarsborrel op haar nieuwe praktijk. Ik had het al via de social media meegekregen, maar aldaar vertelde zij enthousiast over de publicatie in de National Geographic, over haar en haar Flamingo Bob.

Flamingo Bob

Global Dutchies Flomingo Bob Curacao

Foto: Pixabay

[National Geographic ] Bob is zoals je ziet een flamingo. Dierenarts Odette Doest redde Bob in 2016. De vogel was tegen een hotelraam gevlogen en had een hersenschudding. Tijdens de rehabilitatie van de vogel in haar non-profit wildreservaat, Fundashon Dier en Onderwijs Cariben, ontdekte Doest dat Bob eerder was gedomesticeerd: Hij was zeer ontspannen in de buurt van mensen. Hij leed aan hommelvoeten, een chronische voetziekte die veel voorkomt bij vogels in gevangenschap en die zijn vermogen om voedsel te vangen in het wild zou hebben aangetast. Om die redenen besloot Doest hem als onderwijsdier in haar opvangcentrum te houden, samen met zo'n 90 andere dieren. In een radio prgramma over de Flamingo ontstond de naam Flomingo Bob. Lees verder het artikel in National gepgraphic.Klik hier.

Woldpressphoto

Jasper Doest is een Nederlandse top wildlife fotograaf, hij werkt op het snijvlak van mens en natuur en tegelijkertijd visuele verhalen creëert. Hij is de neef van dierenarts Odette Doest. In 2019 viel hij met Flamingo Bob in de prijzen viel bij worldpressphoto’s. Bekijk zijn prachtige foto's hier.

Ik ben er echt verliefd op. Wat is een flamingo een mooi dier. Wat slim van Odette om de flamingo in te zetten als ambassadeur voor haar stichting.

Odette greep de kans om iedereen kennis te laten maken met haar stichting FDOC (Fundashon Dier en Onderwijs Cariben). Een stichting die zich inzet voor het onderwijs over en bescherming van (wilde)dieren in de Cariben. Het is hier niet zo gebruikelijk als in de meeste Westerse landen, om liefdevol met (wilde) dieren om te gaan.

Educatie

Odette bezoekt scholen en stelt haar non-profit wildreservaat op donderdagochtend open voor toeristen. Deze kunnen dan kennis maken met flamingo Bob en al haar andere bijzondere wildlife, waaronder de vertrouwde Curacaose papegaaitjes maar ook een tamme Warawara (roofvogel) en een Booby (blauwvoetgent). Bob, de flamingo die overal tussendoor wandelt alsof het een vertrouwd huisdier is, steel bij mij toch wel de show.

Zo kreeg ik laatst de kans om tijdens een informatiesessie samen met mijn ouders en zoon, het loslaten van een gerevalideerde flamingo mee te maken. Odette zorgt als dierenarts ook voor operaties en revalidatie van de wilde dieren van dit eiland. Waaronder een jonge flamingo die zijn poot had gebroken in een in de war geraakte vlieger.

De Duitse media

De Duitse media was inmiddels op de hoogte van deze fotogenieke ‘vogel-dierenarts combinatie’ op Curacao en was tegelijk met ons, getuige van deze bijzondere loslating. Met het gevolg dat mijn halve familie ongeveer in de reportage terug te zien is. ;-).

Global Dutchies Duitse tv blog Anneke

Odette Doest in de Duitse reportage.

https://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/videos/curacao-video-100.html

Hoe mooi is het om als bezoeker van het eiland Curacao, zo’n mooi initiatief mee te maken. Iedere donderdag ochtend kunt u (na de Corona crisis) bij Odette terecht voor informatie en educatie over de wilde dieren (vogels) van Curacao en voor een klein wildlife show. Even van te voren bellen want misschien is ze net een flamingo aan het redden.

Ik kan u verzekeren; beter en realistischer dan bij Disney!!

Bezoeken en steunen

Voor contactinfo: Tel./whatsapp: +599 9 5661776

Facebook: Fundashon Dier en Onderwijs Cariben – FDOC

Website: www.fundashon-doc.com

Donaties: MCB-bank 29040505 Fundashon dier en onderwijs Cariben

 

Anneke

Social Media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted in
Content strategie Global Dutchies

Gratis online Content Strategie training voor Global Dutchies met een listing

Global Dutchies interview Karen Mas la Buissonnière

[interview] in gesprek met Karen, eigenaresse van Mas la Buissonnière in Frankrijk

Global Dutchies Magazine 8 maart 2020

WERELDVROUWENDAG, Global Dutchies bestaat één jaar

Asrtrid van Zeeland blog Zuid Afrika overwinteren

[Blog] Overwinteren in Zuid-Afrika, van de Spaanse Costa naar de Bushveld

GLOBAL DUTCHIES Zuid Afika interview

[interview] In gesprek met Natascha, eigenaresse ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika

Global Dutchies interview Carolien Mexico

[interview] In gesprek met Carolien van Santvoord, eigenaresse Maya Luna hotel/restaurant in Mexico

Laatst toegevoegde accommodaties

Quinta dos Pernobes

Casa El Limonero Alicante met privé zwembad

A Casa Amarela

Laatste toegevoegde tours of events

Dushi Walks Curaçao

Out of Bounds Golfvakanties

Zeilen naar je ziel met thérapeute Ienke in Zuid-Frankrijk

Steun een goed doel!

Global Dutchies donaties december Dany-english-learning-edumais

Global Dutchies zamelt in 2019 € 612,00 aan donaties in voor projecten van wereldvrouwen

Global Dutchies donaties uitbetaald 2019

Global Dutchies donaties voor empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie

Goed doel: ‘Stichting Vrienden van Lotus’ in Zambia

Blogs van Wereldvrouwen

Content strategie Global Dutchies

Gratis online Content Strategie training voor Global Dutchies met een listing

Global Dutchies Flomingo Bob Curacao

‘Meet Flamingo Bob’ op Curacao

Global Dutchies interview Karen Mas la Buissonnière

[interview] in gesprek met Karen, eigenaresse van Mas la Buissonnière in Frankrijk